Utbildning

Musikutbildning i kronologisk ordning:

Nordiskt Musikkonservatorium, 2år
Birkagårdens musiklinje, 2 år parallellt med Operastudio 67, 3 år
Teater- och Operahögskolan i Göteborg, 2år
Operahögskolan i Stockholm, 2 år.
Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, 2 år, sångpedagog

Sångstudier för: Björn Haugan, Camilla Romedahl, Franco Federici, Berit Lindholm, Curt Appelgren, Maud Rainer, Anna Simms, David Harper, Kerstin Meyer och Ann-Marie Westermark.

Studier i tal för:Ninnie Elliot, Maud Rainer, Bertil Sundberg, Gerd Hagman och Camilla Romedahl.

Vid Teater och Operahögskolan i Göteborg mycket omfattande undervisning i scenteknik, scenframställning, YAT (rörelse- och uttrycksteknik) och Feldendkreis (rörelseteknik). Dramapedagoger var bland andra: Doreen Cannon, Carl Kjellgren, Frantisec Veres, Michela Zaichanova och Marwin Yxner.

Pedagogisk erfarenhet

Under 5 års tid undervisning av stora dansklasser i jazz och discodans vid Dansakademien i Stockholm, KFUM i Uppsala och Nordiskt Musikkonservatorium. Arbete som koreograf till flera operauppsättningar och bla till Allmänna Sångens föreställningar av ”Pelle Svanslös” på Stadsteatern i Uppsala.

Efter avslutad utbildning på Operahögskolan sedan 20 år parallellt med arbete på scen sångundervisning för elever i alla åldrar och kunskapsnivåer.

Under senare år har jag undervisat i sång, tal och rörfonation i samarbete med föreningen ”Kultur på gränden” vid Radiohuset.
Jag har även arbetat som  sångpedagog vid Opus Norden i Danderyd och Östermalms Enskilda Musikskola.

Min egen sångundervisning har alltid varit inspirerad av den traditionella svenska röstbehandlingen som logopeder arbetar med. Detta för att jag tycker den varit extra värdefull att inlämma i sångteknik för hög  säkerhet och rösthälsa, samtidigt som man behåller ett personligt uttryck

Kurser och föreläsningar i rörfonation och röstanvändning för olika yrkeskatergorier,  tidigare främst för präster, kyrkomusiker och körer.

 

Här kan du ladda ner mitt artist-CV. Den är i PDF format. Du behöver Adobe Reader som är gratis och kan laddas ner här.

gracil

Add your comment

Blandat från min repertoar